Yhteisö

Aseveljet peliyhteisö on Suomen suurimpiin kuuluva tietokonepeliyhteisö.  Tarjoamme peli- ja keskusteluseuraa sekä hyvät palvelut peleihin osallistumiseen ja niiden pyörittämiseen ilmaiseksi jokaiselle täysikäiselle suomen kieltä puhuvalle, joka joukkoomme haluaa liittyä. Liittyminen tapahtuu rekisteröitymällä foorumeillemme ja jättämällä hakemus soveltuvan pelin hakemusalueelle.

Yhteisö juontaa juurensa EVE Online -firmaan, mutta todenteolla yhteisö lähti laajenemaan World of Tanksin menestystarinan myötä. WoTista pelaajakunta levisi laajemmalle eri peleihin ja tällä hetkellä yhteisöllä on reilusti yli 1000 rekisteröitynyttä jäsentä, jotka pelaavat yhteisön puitteissa kymmeniä eri pelejä. Suosituimpia pelejämme ovat f2p-pelit World of Tanks ja World of Warships sekä Mechwarrior: Online. Lisäksi pienemmällä joukolla pelataan lukemattomia muita pelejä sekä kasuaalisti että MWO:n ja WoWSin tapauksissa kilpaa aivan Euroopan huipputasolla. Pelejä nostetaan esiin pelattavaksi hyvinkin pienellä kynnyksellä ja niiden ottaessa tulta alleen peleille nimetään pelinjohtaja, joka vastaa pelin toiminnan kehittämisestä ja hallinnoinnista. Muutoin yhteisön päivittäistä toimintaa johtaa sen toiminnanjohtaja.

Online-pelien lisäksi yhteisö järjestää vuosittain muutamia isompia livetapaamisia, joihin jäsenet ovat tervetulleita viettämään aikaa hyvässä seurassa lautapelien, saunan ja hyvän ruuan merkeissä. Lisäksi foorumeiden kautta organisoidaan lukuisia pienempiä IRL-ekskursioita mökkeilyn ja vaikkapa Magic the Gatheringing merkeissä.

Yhteisön foorumeilla toimii aktiivinen kauppapaikka, jolla tietotekniikka, kirjallisuus ja välillä eksoottisempikin tavara vaihtaa omistajaa nopeasti ja luotettavasti.

Ohjeita yhteisön jäsenille eri käytännön asioista ja etiketistä: http://aseveljet.net/forum/index.php?topic=14085.0

Yhteisöä hallinnoi ja sen toimintaa rahoittaa Aseveljet Peliyhteisö Ry. Toiminta rahoitetaan jäsenmaksuin ja lahjoituksin.

Yhteisön virallisen t-paidan voi hankkia spreadshirtin paitashopista.Yhdistys

Aseveljet peliyhteisö ry on 2011 perustettu rekisteröity yhdistys, joka hallinnoi ja rahoittaa yhdistystä paljon laajemman peliyhteisön toimintaa.  Yhdistyksen tarkoituksena on yhdistää erilaisia internetissä pelattavia verkkopelejä pelaavia ja suomen kieltä puhuvia ihmisiä. Yhdistys on voittoa tavoittelematon

Yhdistyksellä on 48 jäsentä ja sen jäseneksi voi hakea toimittuaan aktiivisesti ensin peliyhteisön puitteissa. Uusista jäsenistä päättää yhdistyksen hallitus kuultuaan ensin jäsenistön mielipidettä hakijoista. Yhdistyksen jäsenmaksu on 30 euroa per vuosi.

Yhdistyksen puheenjohtaja on vuonna 2019 Riku "Ridgesan" Tamminen.

Palvelut

Yhteisö tarjoaa tällä hetkellä jäsenistölleen foorumin ja Teamspeak 3 -palvelimen. Pelipalvelimien hostaamisesta päätetään tapauskohtaisesti, aiemmin yhteisö on pyörittänyt mm. minecraft ja Rust -palvelimia.

Teamspeak-palvelimen osoite on aseveljet.net ja se on suojattu salasanalla, joka näkyy jäsenille foorumilla.

Yhteisö on myös tukenut erilaisia pelitapahtumia ja -turnauksia. Mikäli sinulla on ehdottaa tällaista toimintaa, ota yhteys hallituksen puheenjohtajaan.

Historia

Aseveljet peliyhteisön lyhyt historia:

2009    Yhteisön perustaja, Jaghound, perustaa EVE Online -peliin Aseveljet-korporaation, korporaatio kerää muutamia jäseniä.

2010    World Tanks Closed Beta alkaa, Jaghound ja muita jäseniä siirtyy pelin pariin.
            Aseveljet alkavat rekrytä pelaajia WoTin parissa.
            Yhteisön keskustelupalsta ym. palvelut pyörivät jäsenten omilla koneilla.

2011    World Tank siirtyy open beta vaiheeseen, virallinen Aseveljet-klaani perustetaan.
            Yhteisö alkaa pitää miittejä pelien ulkopuolella.
            Loppuvuodesta perustetaan Aseveljet Peliyhteisö RY turvaamaan yhteisön palvelut.
            Yhteisö hankkii ensimmäiset omat palvelimensa.

2012    Yhteisö alkaa kehittyä pelkästä WoT-klaanista monipeliyhteisöksi.
            MechWarrior Onlinea aletaan pelata yhteisön lipun alla.

2013    Yhteisön lipun alla pelataan pelejä laidasta laitaan: World of Tanks, World of Warships, Warthunder, Minecraft, MechWarrior Online, Rust, SWTOR ja lukemattomia muita.
            Keskustelupalstalle rekisteröityneiden henkilöiden määrä lähestyy tuhatta, pelkästään World of Tanksin parista lasketaan nelisen sataa pelaajaa.
            Yhteisö järjestää Suomen suurimman World of Tanks -turnauksen, Tank Rush: Finlandin.

2014    Tuhannen jäsenen määrä rikkoutuu.

2016    Kahden tuhannen rekisteröityneen käyttäjän määrä rikkoutuu.

Säännöt

Aseveljien yleiset säännöt:

1. Jäsenen tulee olla 18 vuotta täyttänyt.
Jos asiasta on epävarmuutta, on palvelun ylläpitäjällä oikeus pyytää jokin todiste iästä (esimerkiksi digitaalinen kopio ajokortista).

2. Keskustelupalstalle ja muihin yhteisön tarjoamiin palveluihin (Teamspeak jne.) tulee rekisteröityä pelaamasi pelin nimimerkillä
Tämä sen takia, että ei tule epäselvyyttä identiteetistäsi eri palveluissa.

Jos se ei ole mahdollista, tulee sinun mainita hakemuksessasi kaikki käyttämäsi nimimerkit niissä peleissä, joissa pelaat Aseveljien “lipun” alla.

3. Kaikenlainen häiriköinti ja muiden jäsenten häiritseminen kaikissa muodoissa on ehdottomasti kielletty.
Tämän säännön rikkominen johtaa välittömään erottamiseen yhteisöstä ja/tai sen tarjoamista palveluista.

4. Yhdistyksen hallituksella on veto-oikeus kaikkiin palveluita koskeviin päätöksiin.

5. Jokaisella pelillä, jossa pelataan Aseveljien “lipun” alla, tulee olla yksi tai useampi johtaja.
Johtaja(t) vastaa pelikohtaisen toiminnan pyörittämisestä ja näiden sääntöjen noudattamisesta.

Yhteystiedot

Yhteisöön liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä yhteisön toiminnanjohtajaan Matti "Valve" Mieskoseen joko yksityisviestillä foorumilla tai sähköpostilla matti piste mieskonen at gmail piste com. Yhdistystä koskevista asioista vastaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaan Pekka Hulkko (pekka piste hulkko at gmail piste com).

Yksittäisiin peleihin liittyvissä asioissa yhteys foorumin kautta ko. pelin pelinjohtajaan.